World's Children's Prize Foundation

World´s Children´s Prize Foundation är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder World’s Children’s Prize Foundation till att utbilda och stärka barn som sprider kunskap om rättigheter, demokrati och hållbar utveckling.

Förmånstagare sedan 2013

Utdelning 2024:
5 000 000 kr

Utdelning totalt:
79 480 000 kr

Varav drömprojekt:
23 980 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från World's Children's Prize Foundation

World's Children's Prize Foundation berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

Nokutenda, 11, Munashe, 13 och Bliss, 12, är utbildade barnrättsambassadörer som sprider kunskap och skapar förändring.

Kan din Postkodlott utbilda och stärka barn som skapar förändring i samhället?

Nokutenda, 11 år, Munashe, 13 år och Bliss, 12 år, är stolta barnrättsambassadörer i Murewa i Zimbabwe. De har blivit utbildade av World’s Children’s Prize Foundations partners och sprider sina kunskaper till andra barn, men även till föräldrar, grannar och lokala ledare. World’s Children’s Prize Foundation kallar barnrättsambassadörerna för förändrare, changemakers.

I Zimbabwe är det vanligt att flickors rättigheter kränks. Men tjejer och killar som är barnrättsambassadörer i Murewa, står tillsammans upp för flickors rättigheter.

Barnrättsambassadörer står upp för flickors rättigheter

Varje lördag samlas ett 50-tal barnrättsambassadörer under ett skuggande träd på skolgården. Här lär de sig mer och diskuterar barns och flickors rättigheter, demokrati och de globala målen för en hållbar utveckling. Vid senaste mötet samlade de in kläder och annat till barn som blivit offer för en stor översvämning. Då lärde de sig även mer om klimatförändringar och diskuterade vilka klimataktioner de ska utföra.

Utbildningsprogram vägen till framgång

Mer än 46 miljoner barn, ofta fattiga och utsatta, har genom World’s Children’s Prize utbildningsprogram för första gången fått veta att de har egna rättigheter. Många av dem är barn som drabbats av kränkningar och idag kräver de respekt för sina rättigheter.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Du är genom din Postkodlott en changemaker. Du bidrar till förändring genom att stödja utsatta barns egna insatser för barns rättigheter, och inte minst flickors lika rättigheter, i sina familjer och i sina byar. Varmt tack för det stödet.

Magnus Bergmar

VD, World's Children's Prize Foundation

Vill du veta mer om World's Children's Prize Foundation?

Besök World's Children's Prize Foundations webbplats