Pojkar OCH flickor

Ingenting kan vara mer självklart än att flickor och pojkar ska behandlas lika. Ändå ser verkligheten ofta annorlunda ut. Därför arbetar World’s Children’s Prize Foundation med att flickor och pojkar ska växa upp med samma förutsättningar. Och om du undrar hur det ska gå till, är svaret enkelt. Med hjälp av det bästa tricket som finns – utbildning.

World’s Children’s Prize Foundation (WCPF) driver världens största årliga utbildningsprogram om barnets rättigheter, demokrati och global vänskap. Visionen är en värld där barnets rättigheter respekteras och där varje ny generation kan utbildas och bli förändrare som står upp för barnets rättigheter, demokrati och hållbar utveckling.

Barn berättar för barn

Hassan och Kimberley är två barnrättsambassadörer i Zimbabwe. De träffar andra barn och ungdomar och föreläser om hur de vill att synen på pojkar och flickor borde vara.

– Vi brukar träffas varje vecka under ett träd på skolgården, berättar Kimberley.

När barnen blir vuxna

World’s Children’s Prize Foundation har utbildat och stärkt 45 miljoner barn som kan gå vidare och förändra och förbättra sina förutsättningar – oavsett kön. Och det finns en särskild poäng med att bli medveten om allt det här redan i tidig ålder. De som är barn idag är snart vuxna. Och då kan de bereda väg för de som kommer efter. Hassans budskap till skolklassen är tydligt:

– Vi vill att ni som barn sprider budskapet om flickors lika rättigheter vidare till era familjer, vänner och grannar.

World’s Children’s Prize Foundation är en av 61 ideella organisationer som får ta del av överskottet från Postkodlotteriet, tack vare alla som har eller har haft en lott.