Tolv nya miljonärer i Norrköping

I söndags delades 30 miljoner kronor ut på Postkodlotteriets Grannyra i Norrköping. Totalt blev 12 personer från Åby utanför Norrköping miljonärer efter utdelningen. Störst del av potten fick Anna Thörn som bara varit med i lotteriet i ett par månader. Hennes check var på över 3,3 miljoner kronor.

Förra veckan avslöjades det att postnummer 616 33 i Åby, som ligger norr om Norrköping, hade vunnit i Grannyran och att 226 personer skulle få dela på en vinstpott på 30 miljoner kronor. Idag samlades vinnarna på Tyska torget i centrala Norrköping tillsammans med många anhöriga, grannar och vänner för att fira.

När programledaren Rickard Sjöberg avslöjade att den vinnande postkoden var 616 33 XE utbrast det stort jubel bland Åbyborna i publiken. Bland lottköparna fanns 12 lottköpare som fick dela på den största delen av pengarna, 20 miljoner kronor. På vinnarnas önskelistor fanns allt från husbilar och höftproteser till bergochdalbaneresor, en häst och en båt.

Dagens största vinst gick till Anna Thörn, 48 år. När hon fick se summan på sin vinstcheck höll hon nästan på att svimma. Med 4 lotter blev vinsten 3 325 326 kronor.

– Det här är helt galet. Jag gick med i julas, köpte två lotter och vann sedan två lotter till och nu vinner jag allt det här, sa Anna Thörn.

Anna gick med i lotteriet efter att ha läst en artikel om att Postkodlotteriets överskott går till ideella organisationer. Anna berättade att hon vill vara med och bidra till att skapa ett finare samhälle och kommer därför även att skänka en del av vinsten till välgörande ändamål.

Läs mer om vinnande postnummer i Norrköping här

Om Grannyran

Hur mycket du har chans att vinna beror på:

  • om du bor i det vinnande postnumret eller i postkoden
  • hur många betalda lotter som finns i ditt postnummer och din postkod
  • hur många månader (även kallat andelar) under innevarande kalenderår som du har varit med i Postkodlotteriet
  • hur många lotter du har

Läs mer om Grannyran