12 nya miljonärer i Bäckefors när 103 miljoner delades ut

103 miljoner kronor delades ut på Postkodlotteriets Grannyra i Bäckefors 16 oktober. Nästan var sjätte vuxen person på orten blev en vinnare. Mest vann Camilla, 37, som fick över 11,4 miljoner kronor. Totalt blev 12 personer miljonärer.

Det hade varit en nervös väntan för de 85 lottköparna på postnumret som samlades för att ta emot sina checkar och få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna.

Camillas hus förstördes i en brand – nu är hon miljonär
Dagens största vinst gick till Camilla, 37, som hade två lotter. Hon skrek högt när hon drog ut checken på 11 449 180 kronor ur guldkuvertet. Camilla jobbar i kassan på Coop men är nu föräldraledig med sonen William, sex veckor gammal. För ett par år sedan köpte Camilla och hennes sambo en lantbruksgård som brann ner i vintras.

– Då kändes allt tomt och hopplöst och jag kunde bara hoppas på att ro det i land. Med de här pengarna kan vi bygga upp huset och skapa en bra plats för barnen att växa upp på, sa hon på scenen.

Mot varmare breddgrader
Två andra lyckliga vinnare var paret Gösta och Ing-Britt, 68 respektive 63 år, som vann 5 724 590 kronor vardera. Med över 11 miljoner kronor i vinst ville de köpa lägenhet i Grekland och ta med barn, barnbarn och barnbarnsbarn på en resa.

Nervositet byttes mot glädje
En annan glad vinnare var Åsa, 43. Hon var nervös när hon drog ur sin check ur guldkuvertet. På den stod det 5 724 590 kronor.

– Nu är jag rik, jublade hon.

Hennes tvillingdöttrar som var med på scenen önskade sig nya hästgrejer medan Åsa själv längtade efter badrumsrenovering och att ta med familjen på en resa till Serbien

Vill du också ha chans att vinna i Grannyran?

Köp din lott