En annorlunda Grannyrafest

Grannyran i april 2020 är ingen vanlig Grannyra. Nu har festligheterna flyttat in i studio där Rickard Sjöberg och Sandra Dahlberg överraskar vinnarna i Ängelholm med videosamtal. Glädjen blir stor när vinstsummorna avslöjas!

Sara vinner 2,3 miljoner

"Hade jag kunnat köpa tillbaka min mamma hade jag gjort det"

Sara Nilsson är 34 år, hon har två barn och pluggar till lärarassistent. Hon har varit med i Postkodlotteriet sedan många år tillbaka och gick med för att bidra till ideella organisationer, men såklart också för att ha chans att vinna. Hon brinner extra mycket för Cancerfonden, då både hennes mamma och mormor gått bort i cancer.

Rickard Sjöberg ringer upp från Grannyrastudion och avslöjar att hon är en av vinnarna i postkoden. Sara är så nervös så hon knappt vågar titta när Rickard drar fram checken. Sara vinner 2,3 miljoner och glädjetårarna kommer direkt. Hon blir mycket berörd.

När Rickard frågar vad hon ska göra för pengarna svarar hon:

– Jag vet inte, hade jag kunnat köpa tillbaka min mamma hade jag gjort det. Jag vet inte... jag ska verkligen unna mig och barnen någonting.

Sedan berättar hon att hon gärna vill flytta till ett boende med trädgård där barnen kan springa omkring.

– Jag sa att jag skulle hålla på tårarna, men det går inte! Jag är så lycklig! Pengar är inte allt men de löser så himla mycket.

– Tack snälla, avslutar Sara med glansiga ögon.

Helen vinner på sin gamla adress

”Vilken tur att jag inte sa upp lotten!”

Helen jobbar som ekonom och befinner sig på arbetet när Rickard ringer upp henne. Snart får hon veta att hon har turen att tillhöra den vinnande postkoden i Grannyran. Helen har nyligen flyttat, och valde då att behålla lotten på sin gamla adress. Hon funderade på att säga upp den. Nu är hon väldigt glad att hon inte gjorde det, eftersom den ger henne en del av 105 miljoner. Postnummervinsten gav 300 000 kronor, och tillsammans med postkodvinsten blir det 2,3 miljoner.

– Oj, oj, oj, jag är mållös! säger Helen när hon får se vinstchecken som Rickard håller upp.

Vinsten kunde inte kommit mer lägligt, tycker Helen. Hon har precis köpt en nyproducerad lägenhet som hon ska flytta in i om två år. En drömlägenhet. Och hon planerar att gå i pension om två-tre år.

Elisabeth vinner 7 miljoner

”Jag brukar inte ha tur i spel.”

Elisabeth Kronkvist, 49 år, jobbar som ekonom på en fastighetsförvaltning. Hon bor ensam och har två vuxna döttrar. Tidigare i veckan blev hon överraskad av Kicken som ringde upp och berättade att hon vunnit en miljon i Grannyran. När Rickard ringer upp henne från studion får hon veta att hon även vunnit i postkoden vilket ger henne en ännu större vinst. Rickard drar ut checken ur guldkuvertet. På den står det 7 miljoner.

– Näe, sluta! får Elisabeth ur sig. Nej!

Hon håller sig för ansiktet, chockad, glad, nervös, med tårar rinnande nerför kinderna. Hon skrattar och gråter om vartannat.

– Det känn helt osannolikt, jag vet inte vad jag ska säga!

Det är tydligt att Elisabeth är väldigt förvånad. Hon berättar att hon inte brukar vinna, att hon inte brukar ha tur i spel. På frågan om vad hon ska göra för pengarna svarar hon att det kanske kan bli ett nytt boende. Idag bor hon i en hyreslägenhet. Och att pengarna kommer att komma väl till pass då hon ska ha en 50-årsfest nästa år. Framför allt tänker hon att de är en trygghet när hon går i pension.

– Det är en lättnad inför för framtiden, man vill ju ha det bra när man blir äldre.

Lina Hedlund och Robin Bengtsson

På en Grannyra brukar det alltid finnas artister som spelar bra musik och skapar feststämning. Den här studiogrannyran är inte sämre på den punkten. Artister och musik får vi ta del av i studion där Lina Hedlund och Robin Bengtsson uppträder för alla Grannyrafirare.

Läs mer om Grannyran


Möt vinnare från Ängelholm