Visby vann 110 miljoner i vårens Grannyra

En total vinstpott på 110 miljoner kronor delades ut i Postkodlotteriets Grannyra torsdagen 13 april. Här fick 26 lyckliga vinnare bli miljonärer efter dagens utdelning vid Söderport i Visby. Den största vinsten gick till Gunn-Britt, som kunde lämna festen med över sju miljoner kronor på fickan.

Tidigare i veckan avslöjades att postnummer 621 40 i Visby hade vunnit i vårens Grannyra. Därefter, på torsdagen, samlades totalt 206 vinnare utanför Kajsartornet vid Söderport för att ta emot sina vinstcheckar och äntligen få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner kom för att fira tillsammans.

Först vinnare i postnumret – sedan i postkoden

Till att börja med fick alla de 206 grannarna, som har lotter i det vinnande postnumret, dela på hälften av 110 miljoner. Den resterande hälften av totala vinstsumman skulle sedan gå till de vinnare som dessutom har den rätta postkoden (två bokstäver). Under stor spänning avslöjades nu postkoden direkt på plats vid Söderport. Det skulle snart visa sig att 23 lottköpare blev uppbjudna på scenen för att dela på de resterande 55 miljonerna.

Rickard Sjöberg delade ut guldkuvert på löpande band till vinnarna, som alla blev miljonärer. På deras önskelistor fanns allt från resor utomlands till vandringar i Lappland och att få dela med sig av pengarna till välgörenhet.

Storvinnaren Gunn-Britt

Den som kunde gå hem med allra mest pengar var Gunn-Britt, som fick ta emot en check på 7,9 miljoner kronor.

– Jag ska först unna mig en resa inom Sverige, sen till Irland och Skottland. Och ge en del till behjärtansvärda insamlingar.

Mona ska ut och vandra

Vinnaren Mona log stort när Rickard Sjöberg tog fram hennes guldkuvert. Hon drog fram en check på över två miljoner kronor och Mona visste direkt vad hon skulle göra för vinsten.

– Jag vill vandra i Lappland och träffa Jon Henrik Fjällgren. Vi har träffats förr, med hans mamma och pappa.

Theoz på scen

En Grannyra är ingen riktig Grannyra utan härliga artister. Därför var det en stor ära att ha populära Theoz på plats. Han gjorde två bejublade framträdanden med sina låtar från Melodifestivalen ”Som du vill” och ”Mer av dig”.

Grannyran sänds fredagen 21 april, 19.30 i TV4