Umeå vann 50 miljoner i succén Sommaryran

Tisdagen den 13 juni var det dags för Postkodlotteriets härliga Sommaryra där en total vinstpott på 50 miljoner kronor delades ut. 7 lyckliga vinnare blev miljonärer efter dagens utdelning vid Skeppsbron 10 i björkarnas stad Umeå. Tre generationer, Nina, 31, Helena, 52, och Birgit, 92, vann över 13 miljoner tillsammans.

Tidigare avslöjades att postnummer 905 81 i Stöcke i Umeå hade vunnit i årets Sommaryra. Därefter, på tisdagen, samlades totalt 94 förväntansfulla vinnare vid Skeppsbron 10 för att ta emot sina vinstcheckar. Äntligen skulle de få reda på hur mycket de hade vunnit. Den soliga sommardagen hade både grannar, vänner och familj kommit för att fira tillsammans.

Så fungerar Sommaryran – 50 miljoner i vinstpotten

Hur gick det till då? Jo, först fick alla de 94 grannarna, som har lotter i det vinnande postnumret, dela på 25 miljoner. 6 av dessa personer bodde i den vinnande postkoden ST, och de fick även dela på den resterande delen av potten, 25 miljoner kronor.

Spänningen vid Skeppsbron var förstås enorm då postkoden skulle avslöjas direkt på plats. De 6 lyckliga lottköparna i den vinnande postkoden blev uppbjudna på scenen för att ta emot sina vinstcheckar av Rickard Sjöberg.

Storvinnarna Nina, Helena och Birgit

Tre generationer som var känslosamma på scenen var Nina, 31, mamma Helena, 52, och mormor Birgit, 92. De fick dra sina checkar en efter en. Och alla tre visade 4 337 433 kronor. En gemensam vinst på över 13 miljoner kronor för familjen, som de vill hyra ett hus i Italien för.

– Att vi vinner tillsammans är helt otroligt. Vi bor några hundra meter ifrån varandra allihop, sa Helena.

– Man ser att det händer andra, men det händer aldrig en själv. Och att det händer hela familjen är otroligt, sa Nina. Min sambo och jag gifter oss om en månad, det blir en härlig fest!

Marina vill köpa en häst och fira sommaren i Europa

Marina, 52, brast ut i glädjetårar när hon dragit sin check på fantastiska 4 337 433 kronor.
– Den senaste veckan har varit overklig, sa Marina. Det blir nog en häst, ta med mig familjen på en bilsemester genom Europa och byta värmesystem i huset!

Panetoz på scen

Precis som förra årets Sommaryra bjöds det på härliga artister på den soliga scenen. Därför var det en stor ära att ha populära Panetoz på plats. Till publikens stora förtjusning gjorde artisterna några energifulla framträdanden med sina populära låtar ”Dansa Pausa” och ”On My Way”.


Sommaryran sänds fredagen 16 juni 19.30 i TV4