Ronneby vann 119 miljoner i höstens Grannyra

En total vinstpott på 119 miljoner kronor delades ut i Postkodlotteriets Grannyra torsdagen 12 oktober. Här blev 20 lyckliga vinnare miljonärer efter dagens utdelning på Ronneby Torg. En av de största vinsterna gick till Ingela, 53, som fick 8,8 miljoner kronor.

Förra veckan avslöjades att postnummer 372 31 i Ronneby hade vunnit i höstens Grannyra. Därefter, nu i torsdags, samlades totalt 95 vinnare på Ronneby Torg för att ta emot sina vinstcheckar och äntligen få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner kom för att fira tillsammans.

Först vinnare i postnumret – sedan i postkoden

Till att börja med fick alla de 95 grannarna, som har lotter i det vinnande postnumret, dela på hälften av 119 miljoner. Den resterande hälften av totala vinstsumman skulle sedan gå till de vinnare som dessutom har den rätta postkoden (två bokstäver).

Under stor spänning avslöjades nu postkoden direkt på torget. Hela torget jublade när den vinnande postkoden (FC) avslöjades. 13 lyckliga lottköpare blev uppbjudna på scenen för att dela på de resterande 59 miljonerna.

Charlie ska uppfylla sina drömmar

Charlie drömmer om att bygga en ateljé i trädgården och att skaffa ett MC-kort. När det var dags för henne att dra fram sin check, rusade hela familjen upp på scenen för att dela glädjen. När hon fick se vinstsumman på 6 414 145 kronor blev det känslosamt med tårar och mycket glädje.

– Jag kan göra saker som jag aldrig har haft möjlighet till tidigare, sa hon med tårar i ögonen. Att måla är min passion. Det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse.

Äntligen kan Ingela åka på fotbollsresa

När det var dags för Ingela, 53, att ta emot sitt guldkuvert var hon mycket pirrig. Checken visade vinstsumman på 8 881 122 kronor och hon utbrast:

– Vilken grannfest vi ska ha! Och så ska hela familjen resa till Manchester, för de har världens bästa fotbollslag, sa hon och fick en kram av vinstutdelaren Jesper Blomqvist, tidigare fotbollsproffs i Manchester United.

Storvinnarna Helén och Kent

Den största gemensamma vinsten gick till makarna Helén, 70, och Kent, 70, som fick över 13 miljoner kronor. På deras vinstcheckar stod det 8 881 122 kronor, respektive 4 440 561 kronor.

Lucianoz på scen

En Grannyra är ingen riktig Grannyra utan härliga artister. Därför var det en stor ära att ha stjärnskottet Lucianoz på plats. Han gjorde tre bejublade framträdanden med härliga dansbandscovers och sin egen låt ”Simsalabim”

Grannyran sänds fredagen 20 oktober, 19.30 i TV4