79 nya miljonärer när tidernas största Grannyra kom till Varberg

En total vinstpott på 267 miljoner kronor delades ut i Postkodlotteriets Grannyra söndagen 14 januari. Här fick 79 lyckliga vinnare bli miljonärer efter dagens utdelning på Varbergs torg. Aldrig tidigare har så många blivit miljonärer i en Grannyra. Den största vinsten gick till Alf, som kunde lämna festen med 19 miljoner på fickan.

Tidigare i veckan avslöjades att postnummer 432 39 i Varberg hade vunnit i den hittills största Grannyran. 87 vinnare samlades på Varbergs torg för att ta emot sina checkar och äntligen få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner kom för att fira tillsammans.

Först vinnare i postnumret – sedan i postkoden

Till att börja med fick alla som har en lott i det vinnande postnumret dela på hälften av 267 miljoner. Den resterande hälften av totala vinstsumman gick till de vinnare som dessutom hade den rätta postkoden (två bokstäver). Nu avslöjades postkoden under stor spänning på plats på Varbergs torg. I postkoden fanns 21 lottköpare som är grannar och som blev uppbjudna på scenen för att alltså dela på 133,5 miljoner kronor.

Rickard Sjöberg delade ut guldkuvert på löpande band. På vinnarnas önskelistor fanns bilar, elcyklar och resor till både USA och Halmstad. Många av vinnarna ville också dela med sig av pengarna till familj och välgörenhet.

Storvinnaren Alf

Den som kunde gå hem med mest pengar var Alf, som fick ta emot en vinstcheck på över 19 miljoner kronor. Som sällskap på scenen hade han sin sambos dotter och när han dragit checken visste han direkt vad han ville göra för vinsten:

– Jag ska ge bort pengarna till nära och ha en fest för goda vänner och jobbarkompisar. Och sen ska jag unna mig något fint. Jag ska sätta sprätt på pengarna, de ska rulla.

Unga vinnaren Linn

En av de yngsta vinnarna i postkoden var Linn, 27, som hade haft en lång och nervös vecka i väntan på söndagens vinstutdelning. Hon är ensamstående till en tvååring och arbetar inom kundservice. När Linn drog ut sin check på drygt 1,8 miljoner kronor, utbrast hon:

– Wow! Det betyder allt, det är väldigt mycket pengar. Jag vill visa min son världen och äta mat.

Kersti trivs med Grannarna

Vinnaren Kersti var mycket glad när hon tillsammans med sin svärson gick fram på scenen för att ta dra sin vinstcheck. På den stod det 11 296 990 kronor och Kersti vinkade till sina barn i publiken.

– Tack snälla, sa Kersti och fick en kram av Rickard Sjöberg. Jag vill ge mina barn och barnbarn lite. Min make gick bort för åtta år sen, det har varit kämpigt men det har gått. Vi umgås grannarna emellan, det är ett trevligt område.

Cimberly på scenen

En Grannyra är ingen riktig Grannyra utan härliga artister. Därför var det en stor ära att ha den populära och nyblivna Idol-vinnaren Cimberly Wanyonyi på plats. Hon gjorde ett bejublat framträdande, bland annat med sin låt ”Won’t Be Sorry”.

Grannyran sänds i TV4 fredagen den 19 januari, 19.30.