Järfälla vann 110 miljoner i vårens härliga Grannyra

En vinstpott på 110 miljoner kronor delades ut i Postkodlotteriets Grannyra vid Jakobsbergs centrum tisdagen 16 april. Här fick totalt 93 lyckliga vinnare samlas och dela på pengarna – 25 av de vinnande grannarna blev plötsligt miljonärer. En av de största vinsterna hamnade hos Lena, som kunde lämna festen med över åtta miljoner på fickan.

Redan för två veckor sedan avslöjades att postnummer 175 52 i Järfälla hade vunnit i vårens härliga Grannyra. Nu var det dags för de 93 vinnarna att samlas vid Jakobsbergs centrum för att ta emot sina checkar och äntligen få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner kom för att fira tillsammans.

Först vinnare i postnumret – sedan i postkoden

Till att börja med fick alla som har en lott i det vinnande postnumret dela på hälften av 110 miljoner. Den resterande hälften av totala vinstsumman gick till de vinnare som dessutom hade den rätta postkoden (två bokstäver). Nu avslöjades postkoden under stor spänning på plats vid Jakobsbergs centrum. I postkoden fanns 12 grannar som blev uppbjudna på scenen för att alltså dela på 55 miljoner kronor.

Rickard Sjöberg delade ut guldkuvert på löpande band. På vinnarnas önskelistor fanns allt från resor och bilar till sommarhus och renoveringar.

Storvinnaren Lena

En av de största vinsterna hamnade hos Lena, som tillsammans med sin man Åke fick ta emot en vinstcheck på över 8,4 miljoner kronor. Lena arbetar på en skola och i publiken fanns hejande elever.

När Lena dragit sin check utbrast hon:

– Mamma Mia! Är det här en dröm eller? Nu struntar vi i att renovera! Vi köper ett hus i stället.

Drömmen nära för Marie och Jesper

Äkta paret Marie och Jesper var mycket glada när de tillsammans gick fram på scenen för att ta emot sina vinstcheckar. Marie jobbar som restaurangchef och Jesper som kyltekniker. När de hade dragit fram sina checkar stod det klart att de vunnit drygt 5,6 miljoner tillsammans. Och de visste direkt vilken dröm de ville uppfylla.

– Jag vill resa till Maine i USA med min syrra och hennes grabbar och käka hummer. Vi har drömt om att göra det, sa Marie.

Jesper fyllde i:

– Det finns andra drömmar också. Kanske köpa en husbil och se Europa. Det hade varit jättekul.

Medina på scenen

En Grannyra är ingen riktig Grannyra utan härliga artister. Därför var det en stor ära att ha den populära duon Medina på plats. De gjorde ett bejublat framträdande, bland annat med sin nya låt ”Que Sera”, som gjorde succé i Melodifestivalen tidigare i år.


Grannyran sänds i TV4 fredagen den 19 april, 19.30.