Västerås vann två miljoner

Under vecka åtta hade postnummer 722 18 i Västerås tur och 100 lyckliga vinnare fick dela på två miljoner. Jesper från Postkodlotteriet åkte dit för att överraska några av vinnarna.

Marie, vinnare i Västerås

Vinst blir resa

Veckans första besök blev hos vinnaren Marie, som blev minst sagt överraskad när Jesper från Postkodlotteriet dök upp med blommor och guldkuvert hemma hos familjen.

– Jag är lite chockad, säger Marie och skrattar.

Jesper fortsätter:

– Vad gör du när du inte är en vinnare i Postkodlotteriet då?

Marie berättar att hon har en fin familj och vänner, och på dagarna jobbar hon som rektor på förskola. Om hon skulle vinna lite extra pengar vill hon åka ut och resa. Marie har två lotter i Postkodlotteriet och totalt vinner hon drygt 46 000 kronor.

– Nu tänker jag att vi ska ut och resa och göra något roligt tillsammans, avslutar hon.

Ragnhild och Maria, vinnare från Västerås

Dubbelvinst för Ragnhild

Ragnhild har varit med i lotteriet i många år och äntligen var det hennes tur att vinna. Jesper från Postkodlotteriet passade på att överraska henne när hon satt och åt lunch på en restaurang. Med sig hade han vinstcheckar för drygt 47 000 kronor, men Ragnhilds tur slutar inte där.

Jesper ber Ragnhild följa med honom ut till parkeringen – där väntar nästa överraskning. Hon hade nämligen vunnit veckans Volvo V90 D3, till ett värde av 395 800 kronor.

– Oj, oj, oj. Jag har varit med så länge och plötsligt så vinner jag, avslutar en lycklig Ragnhild.

Vinstlycka för Maria

Maria bor också i Västerås och innan det var dags för Jesper att åka vidare gjorde han ett sista stopp på Marias arbete – för att överlämna de sista guldkuverten för veckan. Och för Maria som kvällen innan hade bokat en resa, kunde vinsten inte kommit mer lägligt.

– Är resan redan betald, frågar Jesper?

– Ja, och jag tyckte att den blev lite väl dyrt när vi lade till allt bagaget, säger hon och skrattar.

Marie är nyfiken på vad som döljer sig i guldkuverten som Jesper har med sig, och på första vinstchecken står det 23 150, och med sina två lotter vann hon totalt 46 300 kronor.

Jesper fortsätter:

– Med dessa pengar får du med dig hur mycket bagage du vill.

Maria avslutar:

– Åh herregud, nu måste jag ringa min man!

Stort grattis till Västerås och alla veckans vinnare!


Publicerad: 22 feb 2020