Guldfeber i Boliden

Det var Boliden som kammande hem Guldvinsten vecka 33, där två miljoner och en Volvo V60 delades ut. Postkodlotteriets vinstutdelare Putte hittade inte guld där, men däremot delade han ut guld till några av de lyckliga vinnarna i det gamla gruvsamhället.

Per ska fixa fjällstugan

Puttes första samtal går till Per som ser glad ut när han ser vem som ringer. Per tycker både det är kul – och på tiden – att få ett samtal från Putte. Han berättar att han gärna vill fixa lite med sin fjällstuga om han vinner lite extra pengar idag. Och visst kan han fixa lite på stugan. På sina två lotter vinner han 97 010 kronor.

– Åhåhå! Oj oj oj! Fantastiskt! Tack så hemskt mycket, skrattar Per.

Leif vinner en Volvo V60

Leif berättar för Putte att han är pensionär och brukar tillbringa dagarna med att åka motorcykel. Eller så hälsar han på hos sina barn. Innan pensionen jobbade han på gruvan i Boliden. Den naturliga följdfrågan blir såklart om han hittat något guld där? Leif bekräftar att de har brutit guld, men även allt annat också.

Putte förklarar att han kanske inte är så bra på att hitta guld, men att leverera guldvinster – det är något han är bra på. Vad ska Leif göra för pengarna om han vinner idag?

– Jag har ju en del grejer som kanske måste bytas ut. Motorcykeln till exempel, eller bilen…

Idag är det Leifs lyckodag, för vad passar inte bättre då än att vinna en Volvo V60 B3, värd 393 800 kronor?

Leif får samla sig en stund när han får det beskedet.

– Oj, oj, oj, får han fram till slut.

När Putte frågar vad en sådan vinst betyder för honom, svarar han att han blir tagen. Men än är inte vinstregnet över. Bilen behöver ju tankas och eftersom Leif är en vinnare i postnumret också vinner han 25 130 kronor. Och det lär ju räcka till några tankar.

– Det blev ju en pangdag det här, avslutar en mycket nöjd Leif.

Stort grattis till Boliden och veckans alla vinnare!

Det blev ju en pangdag det här”

Per i Boliden vann 97 000 kronor.


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 14 aug 2020