Stor glädje i Visby

Det var Visby som fick ta hand om Fredagschansen vecka 41. Vinnarna strålade ikapp med solen när Postkodlotteriets vinstutdelare Sandra Dahlberg överraskade dem med glädjebeskedet att de vunnit 100 000 kronor per lott.

Dela med sig av vinsten

Anne‑Mari blir chockad och tycker det är helt ofattbart när Sandra ringer för att överraska henne. Hon har länge hoppats på det här samtalet, och äntligen så kom det.

– Jag har aldrig gett upp, säger Anne‑Marie. Det är ju för en god sak.

Vad vill hon göra för pengarna om det är så att hon vinner en slant idag? Anne‑Mari svarar att hon nog kommer dela med sig lite. Till sin son och sina barnbarn.

Sandra tycker det är hög tid att Anne‑Mari nu får veta hur mycket hon vunnit. Hon har två lotter och på dem vinner hon 200 000 kronor.

– Åh! Men gud, det är inte sant! skrattar Anne‑Marie. Nu blir det en slant till sonen och barnbarnen. Det kan jag lova!

Marie-Louise vill resa

Nästa vinnare som överraskas är Marie‑Louise, hennes man Inge är också med i samtalet. De berättar att de brukar åka runt till de olika naturreservaten på ön, och vandra längs med havet när de har en ledig stund. När Sandra berättar att Marie‑Louise har vunnit 100 000 kronor på sin lott blir hon nästan stum.

– Oj, får hon fram till slut.

– De var inte dåligt, lägger hennes man Inge till.

På frågan vad de ska göra för att sätta sprätt på pengarna går meningarna lite isär. Inges tankar går till sommarstället men det gör inte Marie‑Louises.

– Nej, jag ska resa, skrattar hon.

Men det enas snabbt om att de nog kan göra både och.

Gerds stora lyckodag

Sista vinnaren som får ett glädjande vinstbesked över skype denna vecka är Gerd, och hon blir själaglad när hon ser vem det är som ringer.

– Är det sant? skrattar hon.

Gerd har varit med i Postkodlotteriet sedan 2008 och har väntat på det här tillfället. Hon berättar att hon ska iväg med pensionärsföreningen idag och spela boule. Utomhus och med ordentliga restriktioner för smittsäkerhetens skull.

I Visby skiner solen skiner och det är 17 grader varmt, kan det bli bättre? Sandra föreslår att det kanske är Gerds lyckodag idag.

– Ja det kan man tro, säger Gerd. Jag blir alldeles varm i hjärtat.

Om hon vinner lite pengar idag vill Gerd gärna resa tillsammans med sina barn. Och de kan hon säkert göra så småningom, för på sina två lotter vinner hon 200 000 kronor.

– Nej! Det kan inte vara sant, skrattar Gerd. En sådan lycka!

Sandra konstaterar att det är Gerds lyckodag idag. Boule, strålande sol och en storvinst – en riktigt bra dag med andra ord.

– Åh jag blir så glad, så lyckligt glad, avslutar Gerd.

Stort grattis till Visby och alla veckans vinnare!

Oj, oj, oj vilken lycka!

Gerd vann 200 000 kronor


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 08 okt 2020