Kristinehamn firar Guld­vinsten

Det blev Kristinehamn som fick anledning att fira när Guldvinsten landade där i veckan. 2 miljoner och en Volvo V60 delades ut till 140 vinnare. Postkodlotteriets vinstutdelare Magdalena Forsberg ringde upp några av dem.

Roy vinner på extralotten

Roy tycker att det är helt otroligt att han är en av vinnarna i Postkodlotteriet idag. Han har vunnit lite småvinster tidigare, men inga större summor. Om han vinner lite mer pengar skulle han vilja betala av på sitt lån, och så skulle barn och barnbarn få en del av vinsten.

Roy hade tur och vann en extralott förra månaden. Och med sina två lotter vinner han idag 56 566 kronor. Det både jublas och applåderas i bakgrunden. Roy ser också väldigt glad ut.

– Åh! Görbra!

Dubbelvinst till Peter

Samtal nummer två går till Peter. Till vardags jobbar han med ekonomi, han är därför van att räkna pengar och hålla reda på siffror. Eftersom han har fem barn tycker han att det känns väldigt bra att han nu kanske får räkna lite egna pengar.

Peters barn är lite utspridda rent geografisk. När han ska hälsa på dem får han ta bilen och åka till Karlstad, Årjäng, Falköping och Nyköping. Då passar det väl bra att han vinner en Volvo V60 B3 värd 393 800 kronor?

– Wow! Tack! skrattar Peter.

Dessutom har Peter vunnit lite pengar också – 27 244 kronor.

– Oj, oj, oj! Tack, tack!

Är Helena ensam vinnare?

Sista samtalet för idag går till Helena. Hon tycker att det gråa och trista vädret försvann lite nu när hon ser vem det är som ringer. Helena kommer inte riktigt ihåg hur länge hon varit med i Postkodlotteriet, men hon kommer ihåg att hon och hennes man vunnit i Vinstvalet tidigare.

Rent tekniskt var det Helena som vann då eftersom båda lotterna står på henne, men då var de överens om att de hade var sin lott. Magdalena undrar hur det blir idag om hon vinner något – ska de dela på vinsten den här gången också?

– Det beror på vad där är, skrattar Helena.

Idag vinner Helena 56 566 kronor på sina två lotter.

– Vad kul! Tack!

Är det Helena som vunnit eller har även hennes man gjort det? Helena ser sig om, lutar sig fram och viskar:

– Det är jag, avslutar hon lyckligt!

Stort grattis till Kristinehamn och alla veckans vinnare!

Vad kul! Tack!

Helena vann 56 566 kronor


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 10 dec 2020