Uppsala vann Fredagschansen

Vecka 50 var det Sveriges fjärde största stad Uppsala som fick ta hand om Fredagschansen. När Postkodlotteriets vinstutdelare Putte Nelsson ringde och berättade för några av vinnarna att de vunnit 100 000 kronor per lott, blev de minst sagt överraskade.

Ove tror att han drömmer

Ove tycker att det är både overkligt, spännande och kul när Putte ringer upp. Just den här dagen är det regnigt och eländigt i Uppsala, så vad kan vara bättre än att sitta och vänta på att Putte ska ringa? Vad vill Ove göra för vinsten – eller är det något speciellt han behöver?

– Jag är tvungen att köpa en ny bil snart, för min bil är gammal, förklarar Ove.

Ove har tre lotter och i Fredagschansen vinner man 100 000 kronor per lott. När Ove får höra det förstår han hur mycket han vunnit.

– Åh herre gud! Drömmer jag eller är det på riktigt?

Självklart är det på riktigt. Och för den summan får han nog en riktigt fin bil.

– Tack, tack! Det var jättetrevligt, skrattar Ove.

”Wow! Fantastiskt!”

Maria känner genast igen Putte och hon har även sina aningar om varför han ringer. Maria med familj har precis renoverat huset så lite vinstpengar är ett välkommet tillskott till kassan. Eftersom Maria har två lotter vinner hon idag totalt 200 000 kronor. Vad säger hon om det tillskottet?

– Wow! Fantastiskt! Oj, oj, oj, skrattar Maria.

Dottern Sofie dyker upp i bakgrunden och ser ut att tycka att den vinstsumman är perfekt så här i juletider.

Liselotte vill köpa en alpacka

Sista samtalet går till Liselotte. Hon kommer inte ihåg hur länge hon har varit med i Postkodlotteriet, men många år är det. När Putte frågar Liselotte vad hon vill unna sig om hon vinner lite pengar, får han ett svar som han under sina nio år som vinstutdelare aldrig tidigare fått:

– Jag kanske vill ha en sådan där liten alpacka.

Liselotte har stenkoll på hur många lotter hon har – det är fyra stycken. Men hon har ingen koll på hur mycket man vinner per lott i Fredagschansen. Hon gissar på 25 000 kronor. Putte ber henne multiplicera det med fyra.

– Hundra.. ? Hundra! utbrister Liselotte.

Mycket riktigt, på sina fyra lotter vinner Liselotte totalt 400 000 kronor. När Liselotte får höra det skrattar hon högt.

– Vad kul! Vad roligt. Tusen tack alltså!

Stort grattis till Uppsala och alla veckans vinnare!

Drömmer jag eller är det på riktigt?

Ove vann 300 000 kronor


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 10 dec 2020