Glada grannar i Kiruna

När vinnarna i Kiruna fick reda på att de vunnit 100 000 kronor per lott i Fredagschansen firades det med både konfetti och glada tillrop. Postkodlotteriets vinstutdelare Daniel Paris delade ut både vinster och ordvitsar när han ringde några av vinnarna.

Fredrik tror inte det är sant

När Fredrik berättar att han jobbar i gruvan, passar Daniel på att ställa några frågor om gruvarbete. Fredriks svar får honom dock att konstatera att han förmodligen sett för många filmer. För nej, man skickar inte in fåglar i gruvan för att kolla att allt är lugnt. Fredrik vill gärna använda lite extra pengar till sitt hus som han håller på att renovera. Och då passar det ju bra att han vinner 200 000 kronor idag på sina två lotter. Fredriks reaktion kommer spontant.

– Åh h-vete! Oj!

Hur är känslan nu?

– Jag tror inte att det är sant… det händer ju inte!

Vill stötta barn och ungdomar

Malin har med sin man Stefan som moraliskt stöd när Daniel ringer upp. Malin berättar att hon varit med i Postkodlotteriet i närmare 10 år. Hon gick med därför att hon tycker det är en win-win situation: Hon har chans att vinna och välgörenhetsorganisationer får pengar. Malin jobbar i skola så hon brinner lite extra för organisationer och frågor som handlar om barn och ungdomar.

– Vi bor ju längst uppe i norr, så naturen är också himla viktig för oss, tillägger Malin.

På sin lott vinner Malin idag 100 000 kronor. Hur glada blir hon och Stefan för det beskedet?

– Ja, det är nog lätt en tia i alla fall. Kanske till och med en elva.

En dröm går i uppfyllelse

Dan ska hjälpa Daniel att överraska Anita och han tror inte att Anita anar något. När Anita får telefonen av Dan, och Daniel presenterar sig ser hon lite skeptisk ut.

– Jag är lite chockad. Är det ett skämt eller?

När chocken har lagt sig berättar hon att hon är på väg till jobbet som laddare i Svappavaara-gruvan. Det är alltså hon som spränger fram malmen. Daniel ser sin chans och ordvitsarna kommer på rad. Nej, Anita har inte kort stubin., men hon har lite hett temperament. Hon kommer inte heller låta vinstpengarna gå upp i rök.

För vinsten vill Anita förverkliga en dröm om att kunna bjuda sin mamma och familjen på en utlandsresa. Och det kommer hon säkert att kunna göra så småningom. För på sina två lotter vinner Anita idag 200 000 kronor.

– Du skojar!

Dan firar med ett konfettiregn över Anita som kämpar med glädjetårarna.

– Jag skakar! Åh herre gud, det är inte sant!

Läs mer om vinnande postnummer i Kiruna här

Jag tror inte att det är sant… det händer ju inte!

Fredrik vann 200 000 kronor


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 12 mar 2021