Glada vinnare i Färjestaden

Vilken vinstglädje det blev bland grannarna i Färjestaden när Fredagschansen hittade dit den här veckan. Postkodlotteriets vinstutdelare Daniel Paris satte på sig kaptensmössan och tog sig till Öland för att dela ut 100 000 kronor per lott under vinnarnas stora jubel.

Daniel samlar vinnarna

Gissa om grannarna i den vinnande postkoden blev överraskade när Daniel plötsligt stod på kajen utanför huset och ropade på dem i megafon,

– Välkomna ut Anna, Ann-Marie, Tove och Ronny!

– Här står Daniel med megafon, vad är det här? Jag fattar ingenting, skrattar Tove när hon kommer ut på kajen tillsamman med de andra.

Daniel instruerar vinnarna att han kommer ropa upp dem en efter en. Nu är det nämligen dags för vinstutdelningen i Fredagschansen.

Anna gick med för välgörenheten

Den första som Daniel ropar upp är Anna. Medan Anna tar emot sina blommor frågar Daniel varför hon en gång gick med i Postkodlotteriet.

– Det var för att stötta alla organisationer som Postkodlotteriet är med och stödjer. Cancerfonden, Barncancerfonden, och så SSRS eftersom vi har båt.

Anna får sitt första guldkuvert och drar en vinstcheck på 100 000 kronor. Eftersom Anna har två lotter får hon dra ytterligare en check på 100 000 kronor. Grattis till 200 000 kronor.

– Tack så mycket! ler Anna och ger sin man en segerpuss, ackompanjerad av de övriga grannarnas jubel och applåder.

De vinner tillsammans

Nu har turen kommit till Ronny och Ann-Marie. Det visar sig att Ann-Marie är på jobbet så dottern Ida har fått rycka in som ombud. Ronny får sitt första guldkuvert och drar först en vinstcheck på 100 000 kronor. Även Ronny har två lotter och drar därför ytterligare en check på hundratusen kronor.

– Wow!

Nu är det dottern Idas tur att dra Ann-Maries checkar. Även hon har två lotter så tillsammans vinner Ronny och Ann-Marie 400 000 kronor.

– Aaaah! WOW! skrattar Ronny och Ida glatt.

”Det är helt fantastiskt”

Tove är sist ut bland de vinnande grannarna att ta emot sin vinst. Hur känns det att vinna tillsammans med grannarna?

– Det är helt fantastiskt! Vi trivs tillsammans, ler Tove.

Daniel undrar vad Tove skulle vilja göra för lite extra tillskott i kassan.

– Kanske vill vi skaffa oss ett litet ställe att bli gamla på.

Dags att dra första vinstchecken.

– 100 000 kronor, men vi fortsätter, säger Daniel och räcker fram ett guldkuvert till.

Tove skrattar när hon ser att det står 100 000 kronor även på den vinstchecken. Sist men inte minst drar hon den tredje vinstchecken på 100 000 kronor.

– Aaaahh! skrattar Tove lyckligt. Det är helt fantastiskt! Den här dagen är den mest konstiga och mest fantastiska jag varit med om i hela mitt liv.

Den här dagen är den mest konstiga och mest fantastiska jag varit med om i hela mitt liv

Tove vann 300 000 kronor

Se när vinnarna överraskas

Fredagschansen

Varje fredag delas Fredagschansen ut i en vinnande postkod.

Alla som har en lott och bor i den vinnande postkoden vinner 100 000 kronor per lott.

Se när Fredagschansen lottas ut


Publicerad: 21 jan 2022