Forsheda firar 100 000 per lott

Vilken vinnarglädje det blev i Forsheda när Fredagschansen hittade dit den här veckan. Postkodlotteriets vinstutdelare Jesper Blomqvist överraskade de glada vinnarna med vinstcheckar på 100 000 kronor per lott – och en hel del semlor till en riktig storvinnare.

Bästa besöket från BVC

Första vinnarna att besöka är Viktor och Rebecca. De har Postkodlotter båda två och Rebecca vet om att Jesper ska komma på besök. Men Viktor är övertygad om att det är Barnavårdscentralen som är inbokad för hembesök. Han skrattar gott när han inser att det inte alls är BVC som kommer in i köket.

– Är det okej att det var jag som kom istället? undrar Jesper.

– Ja det funkar det med, ler Viktor.

Jesper räcker över första guldkuvertet till Viktor som drar en vinstcheck på 100 000 kronor. Viktor har tre lotter så han får dra två vinstcheckar till på samma summa. Han räknar snabbt ihop totalbeloppet.

– 300 000!!

Nu är det Rebeccas tur. Hon har två lotter och vinner därför 200 000 kronor. Tillsammans vinner de en halv miljon kronor.

– Herregud vad mycket pengar!

Ted vinner storvinst

Nu blir det spännande! Jesper ska överraska Ted på jobbet och med sig har han två kartonger. I Teds värld ska han nämligen hjälpa mästerbagaren Jesper Blomqvist med att provsmaka semlor som han ska lansera. Första kartongen innehåller klassiska semlor. Men när Jesper lyfter på locket på andra kartongen är semlorna ersatta av blommor och en rejäl bunt med guldkuvert.

– Ted, du är en vinnare i Fredagschansen den här veckan, förklarar Jesper.

Ted vet inte vad han ska säga, och det är tydligen ovanligt när det gäller honom. Jesper undrar hur länge han har varit med i Postkodlotteriet, och hur kommer det sig att han har så många lotter?

– Jag har varit med sedan starten ungefär. Och jag har alltid skänkt till välgörenhet, det här är ett smidigt sätt att göra det på. En win-win-situation, man kanske kan få någonting tillbaka också, förklarar Ted.

Idag får han tillbaka med besked och hela familjen är på plats när Ted börjar dra sina vinstcheckar. Efter en ganska lång stund räcker Jesper fram det trettonde och sista guldkuvertet.

– På dina lotter idag vinner du 1,3 miljoner kronor, summerar Jesper.

Ted ser lite tagen ut.

– Jag hade varit nöjd med det här också, säger han och håller upp en av vinstcheckarna på 100 000 kronor.

”Herregud vad mycket pengar!”

Viktor och Rebecca vann tillsammans 500 000 kronor i Fredagschansen

Se när vinnarna överraskas

Fredagschansen

Varje fredag delas Fredagschansen ut i en vinnande postkod.

Alla som har en lott och bor i den vinnande postkoden vinner 100 000 kronor per lott.

Se när Fredagschansen lottas ut


Publicerad: 03 feb 2023