Bredared jublar åt Fredagschansen

Snacka om midsommar med guldkant för vinnarna i Bredared när Fredagschansen landade där. Postkodlotteriets vinstutdelare Jesper Blomqvist fick verkligen kvitto på vinnarglädjen när han åkte dit och överraskade de glada vinnarna med att de vunnit 100 000 kronor per lott.

“Det hade jag inte väntat mig”

Robin håller på att måla garaget när Jesper kommer och överraskar honom. Eftersom Robin och hans grannar vinner i Fredagschansen på självaste midsommarafton, är blombuketten utbytt mot en blomsterkrans dagen till ära. När kransen är på plats på Robins hjässa är det dags att se hur mycket han vinner. Jesper räcker över ett guldkuvert och Robin drar fram sin vinstcheck.

– 100 000 kronor, förklarar Jesper. Bara så där!

– Ja! Det hade jag inte väntat mig, skrattar Robin.

Reskassan är utökad

När det är dags att överraska nästa vinnare Ann, hittar Jesper henne bland släkt och vänner vid ett dignande kaffebord. Jesper undrar hur tankarna går nu när hon kommer vinna en slant, vad vill hon göra för pengarna?

– Jag vet inte…. jag ska ju snart ut och resa. Vi kör till Italien på onsdag.

– Då passar det extra bra med lite reskassa, konstaterar Jesper.

Ann får ett guldkuvert och drar en vinstcheck på 100 000 kronor som tas emot med jubel och applåder från fikabordet. Men Jesper är inte riktigt klar, Ann har två lotter och får dra ytterligare en vinstcheck på 100 000 kronor under lika stort jubel.

– Ha det så fantastiskt i Italien. Ring om du vill ha lite tips, hälsar Jesper innan han drar vidare till nästa granne och vinnare.

De vinner tillsammans

Jesper har fått sällskap av Per-Anders, och tillsammans överraskar de Per-Anders fru Harrieth. Hon ser lite förvånad ut när Jesper ropar på henne. Och hon blir ännu mer förvånad när Jesper förklarar att hon är en vinnare idag och räcker fram ett guldkuvert till henne.

– Nääää! Har jag fått detta? utropar hon när hon drar fram en vinstcheck på 100 000 kronor.

Nu är det dags för Per-Anders att få sin vinst. Han har två lotter och får dra två vinstcheckar på 100 000 kronor vardera.

– Per-Anders, du har vunnit 200 000 kronor, säger Jesper. Tillsammans har ni vunnit 300 000 kronor!

Harrieth och Per-Anders jublar högt åt det beskedet.

– Tjohoooooooo!

”Näää! Har jag fått detta?”

Harrieth vann 100 000 kronor i Fredagschansen

Se när vinnarna överraskas

Fredagschansen

Varje fredag delas Fredagschansen ut i en vinnande postkod.

Alla som har en lott och bor i den vinnande postkoden vinner 100 000 kronor per lott.

Se när Fredagschansen lottas ut


Publicerad: 23 jun 2023