Delad glädje i Landvetter

Vad har Solveig, Fredrik, Robert och Erik gemensamt? Jo, de bor i Landvetter och vecka 16 blev de uppringda av Postkodlotteriets vinstutdelare Daniel Paris. Han hade nöjet att meddela att de vunnit i Fredagschansen. Hela 5,3 miljoner kronor fick alla vinnare i postnummer 438 34 i postkod UD dela på.

Solveig är lite nervös när vinst­utdelaren Daniel ringer. Och det är kanske inte så konstigt, för med sina sex lotter vinner hon sammanlagt 600 000 kronor. Vad ska hon göra för pengarna?

– Både det ena och det andra, säger en glad Solveig.

Vi kan avslöja att det ena är att hjälpa barnen, och det andra är en ordentlig resa, det vill säga så snart det går att resa igen.

Fredrik vill resa

Fredrik skrattar gott när han får beskedet att han vunnit 400 000 kronor. Övriga familjen ser ut att stämma in i glädjen.

– Ja det tackar man ju för!

Att resa är något han gillar att göra. Och med den vinsten kommer de nog ganska långt, även om resan för dröja ett tag.

Välkommet bidrag för Robert

För Robert kommer den här vinsten mycket lägligt. Alla som renoverat hus känner nog igen sig i att pengar, det kan man inte få för mycket av. Mer regel än undantag att det dyker upp överraskningar man inte räknat med. Men dagens överraskning är garanterat av det positiva slaget. 200 000 kronor extra i budgeten. Det kan bara kommenteras på ett sätt:

– Åh jäklar vad gott!

Drömmar som går i uppfyllelse

Erik står och njuter i solen när telefonen ringer. Vad skulle han göra om han vann?

– Bygga ett garage, till exempel. Ta MC-kort…

Det är några av de saker han gått och funderat på om vinsten kommer. Och idag gör den det. 400 000 kronor närmare bestämt.

– Härligt! Skojar du?

Erik konstaterar snabbt att den summan räcker till båda sina drömmar. Men även till att skämma bort övriga familjemedlemmar.

– Ja det var roligt. Mycket, mycket roligt.


Publicerad: 17 apr 2020