Peter Fröhlin med sin sambo. Här håller hann i vinstcheckarna på 322 000 kronor som han vann i Grannyran Mullsjö 2018

Peter Jönåker - vinnare från Mullsjö

”Får jag pengar ska de tusan gå åt”

Peter Fröhlin vann 322 000 kronor när Grannyran landade i Mullsjö 2018. En båt och en fyrhjuling senare är pengarna slut. Men vännerna har också fått njuta av vinsten.

– Det är sånt man gör, tycker jag! Jag hjälper gärna mina bästisar om de behöver hjälp. Får jag pengar, ska de tusan gå åt.

Hur fick du reda på att du vunnit i Grannyran?

– Jag vara nere i färgaffären i Mullsjö, och hon som jobbar där hade Facebook öppet och sa att Grannyran hade landat i vårt postnummer. Jag blev helt snurrig, och tänkte ”Jag har ju tre lotter, hur mycket blir det?”

När jag kom hem hade någon sett kamerateamet på Stallgatan där jag bor, så jag sprang upp till min vän Jörgen och där inne var de ju. Jag var så glad att jag stod där utanför och bara skakade. Jag visste ju att jag också hade vunnit, men inte hur mycket. Till slut kom en kille från kamerateamet ut och frågade om jag också bodde på Stallgatan? Ville jag veta hur mycket jag vunnit? Det ville jag såklart. Inne hos Jörgen träffade jag hela gänget, Jörgen, hans sambo, mamma och några andra grannar.

Och så sa de att jag vunnit 322 000 kronor. Jag stod där i köket och drömde lite, men jag visste precis vad jag skulle köpa – båten! Det går knappt att beskriva, känslan.

Hur var det att dela vinsten med så många andra?

– Det kändes suveränt att vinna tillsammans med grannarna, vi var väl ett 20-tal på gatan som vann. Min mamma bor också i samma område och hon vann 430 000 kronor. Det var också jättekul att vinna med Jörgen, min barndomsvän som jag känt sedan vi gick i första klass, och hans sambo.

Vad gjorde du efter Grannyran?

– På måndagen, direkt efter Grannyran, åkte jag ner till Älmhult och köpte mig en aluminiumbåt - en Linder 460. Och så sa jag ”Den här betalar jag kontant”, bara det är ju en skön känsla.

- Jag har haft en 20-30 båtar innan, men aldrig en aluminiumbåt, de är så dyra. Det har varit en dröm sedan länge. Och nu har jag äntligen en båt som jag vet fungerar. Båten har en helt ny motor, så jag behöver aldrig bekymra mig för att den inte ska starta. Det är gött att veta. En riktigt skön känsla!

Vad är det bästa med att ha båten?

– Det bästa är friheten, helt klart. Att kunna åka ut när jag vill. Jag jobbar helg och kan vara ute på sjön och fiska måndag-fredag. Jag är ute nästan varje dag, och på en vardag då alla andra jobbar är jag helt själv på sjön. Sedan köpte jag även en ny fyrhjuling. Jag har inget B- körkort, men fyrhjulingen är så pass stor att den kan bogsera ner båten till sjön. Jag behöver aldrig be om hjälp. Jag är så nöjd!

Vad hände efter att du köpt båten?

– Jag gjorde av med alla pengarna. Jag hade ju vunnit dem och tänkte att varför ska jag spara dem för? Bättre att njuta av dem! Jag köpte båten, en fyrhjuling och ett par nya glasögon.

Jag hjälpte även en av mina bästa vänner som är förtidspensionär och har det lite tufft. Hon fick ett par nya glasögon och en surfplatta. Det är sånt man gör, tycker jag. Hon grät av lycka när jag hjälpte till. Och så köpte jag tre lotter till direkt efter vinsten, så nu har jag sex lotter i Postkodlotteriet.

Hur känns det nu, har du hunnit vänja dig?

– Det är helt underbart. Att ha vunnit tillsammans och att ha båten - jag är överlycklig.


Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade