Birgitta Mossberg, Grannyravinnare från Söderbärke tar emot sin vinstcheck på 5 miljoner kronor

”Nu går jag i pension på riktigt”

När Grannyran landade i Söderbärke hade Birgitta Mossberg andra planer. Hon skulle på en resa med tjejerna från jobbet och tänkte skicka sin man istället. Men Grannyran händer ju bara en gång i livet, påminde vännerna. Och Birgitta bokade av resan. Det har hon inte ångrat.

– Det kommer fortfarande över mig ibland, har jag vunnit de här pengarna? Eller har jag drömt? Jag vaknade en vanlig tisdag då allt var som vanligt, men sen rullade allt igång och sedan blev livet inte sig likt igen!

Birgitta är 67 år och deltidspensionär. Sedan pensionen har hon jobbat två dagar i veckan för att dryga ut pensionskassan, något som inte kommer behövas längre. På Grannyran drog hon en vinstcheck på 5,5 miljoner kronor och nu kan hon sluta jobba helt.

Hur kändes det när pengarna kommit in på kontot?

– Det var helt overkligt! Jag visste ju att det skulle dröja fyra veckor och när vi närmade oss slutet mot månaden så började jag kolla lite extra. Och så en dag ser jag det här enorma beloppet på mitt vanliga lönekonto. Jag gick in och tittade vid flera tillfällen och kunde fortfarande inte tro på det. Jag fick ringa till banken och fråga om man verkligen kunde sätta in så här mycket pengar på en gång? Hon på banken skrattade och sa att det gick bra.

Hur har reaktionerna varit efter Grannyran?

– Det är ingen avundsjuka i byn, och det är ju lite kul att nästan vartannat hus på gatan vann i Grannyran. Vi pratar lite mer med varann nu sedan vinsten, vi har lite mer gemensamt. Vi har kommit våra grannar närmare, och börjat prata med dem som vi inte tidigare pratade med på gatan, det är jätteroligt.

Birgitta Mossberg, Grannyravinnare från Söderbärke möter Kicken

Har du köpt något roligt för pengarna?

– Jag gick och köpte en ny bil till min dotter, och så har jag tänkt och drömt länge att jag vill göra om i huset, och nu kan vi det. Nu ska vi göra om i trappen och hallen. Vi har även bokat in en lyxig resa till Mallorca där jag bjuder med min syster och hennes man, och nästa år fyller min man 70 år, då ska vi åka Hurtigruten i Norge.

Hur känns det nu?

– Idag känner jag en annan trygghet och ett lugn, nu behöver jag inte jobba om jag inte vill. Nu kan jag kosta på mig lite mer och hälsa på min dotter i Helsingborg om jag vill. Allting blir så mycket lättare nu. Jag ska ha roligt och njuta av varenda krona!