Hanna från Taberg vann en miljon kronor i Postkodlotteriet i maj 2018. Här står hon med sin check i handen.

”Vardagen har blivit mycket enklare”

Allting började med att Hannas farmor vann över 400 000 kronor när Grannyran landade i Mullsjö 2018. Hanna var på plats och fick på nära håll uppleva att lotteriet faktiskt fungerar. Samma kväll bestämde hon sig – och skaffade två egna lotter. Bara fem månader senare slog drömmen in.

Hanna bor i utkanten av Taberg och jobbar som transportbokare. Hon lever ett aktivt liv, gillar att löpträna och älskar att spendera tid med hela familjen. Från början är Hanna från Mullsjö och hennes man är från Norra Hammar. Därför blev det naturligt att flytta till Taberg. Paret har bott där sedan 2014 och tillsammans har de två små barn. Med andra ord, en till synes vanlig familj.

Men i maj 2018 hände det som rubbade de normala cirklarna. Det knackade på dörren och en stund senare hade Hanna fått en stor vinstcheck av Jesper från Postkodlotteriet, som visade den obegripliga summan – en miljon kronor.

– Det är en väldans massa nollor, skrattade Hanna hemma i vardagsrummet.

Ett besök man aldrig glömmer

– Jag fattade ingenting. Det var en chock att öppna dörren och se den där stora kameran, berättar Hanna.

Hannas man, däremot, hade full kontroll på vad som var på gång.

– Han lurade mig och sa att han inte mådde så bra och behövde stanna hemma och vila, fortsätter hon skrattandes.

Det som kryddade upplevelsen ännu mer var den perfekta kombinationen av vinstutdelaren och Hannas fotbollsintresse.

– Att bara få ha Jesper Blomqvist på besök var ju en vinst i sig! Det var fantastiskt att han plötsligt stod i min hall.

Hanna från Taberg står med sin vinstcheck på en miljon kronor och är väldigt lycklig.

Tur i familjen

När Grannyran landade i Mullsjö tidigare i januari samma år, vann Hannas farmor drygt 400 000 kronor. Där och då bestämde sig Hanna för att själv skaffa två lotter. Bara fem månader efter att Hannas farmor vunnit, var det alltså dags för nästa stora vinst i familjen.

– Vi hade precis hämtat oss från det fantastiska i att farmor vunnit – och så händer det mig! Och jag hade ju inte haft lotterna särskilt länge heller. Det märks även i närheten att många grannar och vänner har gått och skaffat sig lotter när de sett att man faktiskt kan vinna! Hennes man har också skaffat sig två egna lotter, så nu har de totalt fyra stycken tillsammans.

Flera fördelar med Postkodlotteriet

Att vinna mycket pengar är såklart en dröm för många. Men Hanna tycker även att det finns andra fördelar med att vara med i Postkodlotteriet.

– Det känns extra bra att en stor del går till välgörande ändamål. Och jag har en kollega som också har lotter i Postkodlotteriet, enbart för att hon vill stödja ideella organisationer som hon tycker är bra.

Positiva reaktioner

Hanna berättar att alla varit väldigt glada för familjens skull och de har bara har fått positiva reaktioner utifrån. Grannar som de knappt hade pratat med innan kom fram på gatan och grattade.

– Alla runt omkring var positiva och vi fick höra att ”det var rätt personer som vann”. Det var också härligt att folk i omgivningen fick se att det finns yngre som vinner.

Köpte sitt drömhus

Med pengarna ville nu familjen köpa ett hus – och de hade bestämt sig för att inte ta första bästa som dök upp. Men så blev det ändå. Huset hade allt familjen önskade.

– Det råkade vara vårt drömhus och det var jätteskönt att känna att vi kunde vara med på en budgivning som vi vann!

– Allt i huset var jättefint. Jag har alltid haft en dröm om att flytta till en tegelvilla från 60-talet. Huset har perfekt antal rum, nya fönster och nyrenoverade badrum, en mysig trädgård som barnen kan springa runt i. Dessutom är området lugnt och skönt.

En enklare vardag

Hanna var och handlade en dag och plötsligt när hon stod vid frysdisken i affären slog det henne att familjen faktiskt har en massa pengar och att hon kunde köpte den dyrare laxfilén.

– Sedan vi vann har hela familjen ett annat lugn. Vi kan unna oss saker och det har gett oss en frihet. Vår vardag har blivit mycket lättare, helt enkelt.

Tips vid budgivning

Hannas delar med sig av sina två bästa tips på vad du bör tänka på vid en budgivning:

Tips 1 - Om du hittat ett boende du verkligen vill ha, var offensiv vid budgivningen för att visa att du verkligen vill ha det (men med hänsyn till räntor, amorteringskrav m.m.)

Tips 2 - Var förberedd genom att ha koll på vad din ekonomi tillåter och håll dig till det. Uppdatera dig om räntor, kurser och hur marknaden ser ut.