Köpte lott på Postkodlotteriet, vann 1 miljon redan efter ett år. Här står hon framför sitt hus i Huddungeby

”Jag kollade flera gånger för att se om det var sant”

Tina från Huddungeby köpte en lott. Bara drygt ett år senare överraskades hon av Putte Nelsson från Postkodlotteriet, som kom på besök. Han överlämnade ett stort guldkuvert – och utan förvarning hade Tina blivit miljonär.

Tina är 30 år och uppvuxen i Morgongåva utanför Uppsala. Sedan fem år tillbaka bor hon tillsammans med sin familj i ett hus på landet i Huddungeby. Familjen kom över en eftersatt gård som saknade avlopp och vatten. Men Tina och hennes man såg potentialen och satte igång med renovering direkt. Idag är det mesta färdigt. De har bland annat byggt nytt kök och badrum och tre sovrum på övervåningen.

På gården finns även ett stall med två hästar – ett intresse som tar mycket tid och som Tina delar med sina tre barn.

Tina brinner för att hjälpa andra människor och studerar just nu till behandlingspedagog och är inne på termin tre av fyra.

Fattade ingenting

När Postkodlotteriet var på ingång för att överraska Tina, lurades hon först av sin man. Han bad henne gå in i ett förråd hämta ett verktyg som han visste att hon skulle få svårt att hitta. Tina berättar:

– Plötsligt när jag står där inne och försöker leta, så hör jag att någon ropar på mig och när jag kommer ut möts jag av Putte Nelsson och hans TV-team. Jag hade nästan glömt bort att jag hade en lott i Postkodlotteriet, så jag fattade ingenting överhuvudtaget.

Lotten som gjorde Tina till miljonär hade hon bara haft i drygt ett år innan turen var framme. Hon försöker beskriva hur det kändes första gången hon såg att en miljon kronor fanns på hennes konto.

– Jag tappade nästan andan och jag kollade flera gånger för att se att det verkligen var sant (skratt).

Pengarna räcker långt

När Tina vann kom drömmen om att renoveringen skulle bli klar cirka fem år tidigare än de hade räknat med.

Familjen passade även på att göra en semesterresa med bil ner till Paris och Disneyland. Alla njöt av upplevelsen och de hann med att stanna både i Ullared och i Tyskland innan de var framme.

– Sedan har jag även gett bort lite pengar till föräldrar och mor- och farföräldrar, så att de skulle kunna unna sig något som de annars inte hade haft råd med.

Anledningen till att Tina köpte en lott från början var att hon länge tänkt på att hon vill hjälpa andra, men hon hade svårt att bestämma sig för bara en organisation.

– Då fick jag veta att en lott i Postkodlotteriet stödjer 61 ideella organisationer, berättar Tina.

Större frihet

Samma dag som pengarna kom råkade Tina vara på väg till en hästaffär för att handla utrustning. Och där inne i butiken slog det henne att hon inte var tvungen att titta på prislappen. För första gången i sitt liv kände hon friheten att inte behöva tänka på om hon hade råd eller inte.

Vänner, bekanta och grannar blev glada när familjen vann.

– Vi har fått så fin respons från alla. De verkar tycka att vinsten har hamnat helt rätt.

Tinas bästa renoveringstips

Tips 1 - Ha tålamod, och gör allting i rätt ordning.

Tips 2 - Försök att inte skapa genvägar, gör allt ordentligt.

Tips 3 - Lyssna på hantverkaren eller den som vet hur en renovering går till.