Inger bjöd hela gatan på champagne

Sju familjer bor på samma gata, de är alla med i Postkodlotteriet och de är dessutom bästa vänner. Ja, då firar man nog tillsammans om man vinner i Drömcontainern. Det var precis vad Inger och hennes grannar gjorde. Inger hade lite extra tur som kammade hem miljonen på sin lott. Hon köpte en låda champagne och sedan firade de med grannarna hela natten.

– Det var så ofattbart så det var inte klokt.

När Inger och hennes man Holger kom hem från Teneriffa en grå novemberdag låg det ett brev från Postkodlotteriet och väntade. Där stod det att deras postnummer vunnit i Drömcontainern.

Inger har jobbat som ekonomiansvarig innan hon blev pensionär. Det märks när hon med hjälp av logik försökte räkna ut hur stor vinsten skulle kunna bli.

– Vi försökte räkna lite och ja, ett par tusen kronor blir det väl.

Sedan funderade hon på hur Postkodlotteriet ser till att de med högvinsterna är på plats på vinstutdelningen. Om de som vunnit mycket inte är där, då blir det ju inte lika spännande.

– De ringer nog och ser till att vinnarna kommer, resonerade hon.

Någon dag senare ringde det mycket riktigt.

– Jag struntar i att svara, det är nog en försäljare.

Hennes man protesterade och han hade rätt, det var från Postkodlotteriet.

– Då pirrade det lite, erkänner Inger.

Vinsten överträffade budget

När det senare visade sig att alla grannar fått samtal gick Inger tillbaka till sin tidigare vinstberäkning. Väl på plats på vinstutdelningen i Hyltebruk vann alla som hade lott i postnumret 6 000 kr per lott. Inger fick 12 000 kronor för sina två lotter, mer än vad hon kalkylerat med.

– Men sen rullade det bara på. Alla vi sju familjer som vann på gatan har bott här sedan husen byggdes. Våra barn har vuxit upp ihop vi är bästa vänner och grannar. Och alla stod på scenen tillsammans. Det var helt fantastiskt. Sedan blev det ju som det blev, jag kammade hem miljonen på lotten. 1 234 0000 totalt blev det.

Resten är champagnehistoria.

Guldkant på vardagen

Inger och hennes man har känt varandra nästan hela livet. De har både två vuxit upp i Brännegård utanför Torup där de bor än idag. De älskar att resa och efter vinsten har de kunnat åka lite oftare. De har även bjudit med barn och barnbarn några gånger. Tretton personer allt som allt. Annars har vinsten inte förändrat livet för Inger och Holger speciellt mycket. Inger sammanfattar att vinsten har inneburit en trygghet för dem. Men även gett en guldkant på inplanerade saker paret ändå tänkt göra oavsett vinst.

Hurtigruten är ett av drömresmålen Inger kunnat bocka av på sin bucket list – tack vare vinsten. Paret har även haft en gemensam 70‑årsfest hemma i trädgården med alla syskon, barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

– I år firar vi guldbröllop så då får vi fira lite extra. Det har blivit så, vi har kunnat sätta guldkant på vardagen.

Läs mer om Drömcontainern