Ville bidra till välgörenhet – vann 2,3 miljoner kronor

Efter mammans bortgång köpte Sara lotter i Postkodlotteriet för att stötta Cancerfonden. I april blev den ensamstående tvåbarnsmamman 2,3 miljoner rikare – och nu har hon förverkligat sin och barnens dröm.

– Det går knappt att förklara hur det känns, säger den lyckliga vinnaren.

Sara kommer inte ihåg hur länge hon har varit med i Postkodlotteriet, men hon glömmer aldrig varför hon köpte sin första lott: 2007 gick hennes mamma bort i äggstockscancer, och några år senare tog cancern även hennes mormor. Därför ville Sara göra något för att stötta Cancerfonden och deras forskning.

– Eftersom Postkodlotteriet delar ut sitt överskott till dem, och till flera andra organisationer, köpte jag en lott för att vara med och bidra till det, säger Sara.

Barnen trodde att mamma blev ledsen

Genom åren har hon inte tänkt så mycket på sin lott. Men den 2 april i våras fick hon en rejäl påminnelse.

– Jag trodde först att det var ett skämt när de ringde.

Men det var inget skämt. 34‑åringen från Ängelholm, som studerar till lärarassistent, hade just spätt ut CSN‑lånen med en nätt vinst på 2,3 miljoner kronor.

Glädjetårarna sprutade, något som förvirrade dottern Lykke, 4.

– Hon såg mig på tv och trodde att jag blev ledsen. Hon och hennes bror Lukas förstår inte riktigt sammanhanget, men jag fick förklara att vi hade vunnit pengar och att jag var väldigt glad, säger Sara.

Förverkligade drömmen om en ny bostad

Ännu mer surrealistiskt blev det för Sara när pengarna kom in på kontot.

– Det kändes jättekonstigt. Som att jag inte är tacksam nog över det som har hänt. Det går knappt att förklara hur det känns.

Vinsten kunde knappt ha kommit lägligare för Sara. De senaste åren har inneburit mycket stress, med en tung separation och påbörjade studier. En av de jobbigaste händelserna var att rota upp barnen från hemmet.

– Vi bodde på en stor gård tidigare, så att sätta sig i en lägenhet var inte jättekul. Men barnen brydde sig inte så mycket om det, de var nöjda ändå.

Nu har hon förverkligat drömmen att återigen ge de små en gräsplätt att springa på. Familjen har flyttat till ett 1,5‑plans radhus med dubbla trädgårdar, bara ett stenkast från lägenheten där de bott sedan separationen.

– Vi har bara bott här sedan i augusti, så det gick väldigt snabbt. Det var också som att det var menat, direkt efter vinsten började jag leta efter ett nytt boende och hittade det här, säger hon nöjt.

”Blir inte lyckligare av pengar, men det är en trygghet”

Pengarna som är över efter bostadsköpet ska hon lägga på ett sparkonto till barnen, en resa med syskonen och syskonbarnen – och till att få lite mer sinnesro.

– Man blir inte lyckligare av pengar, men det är absolut en trygghet. Särskilt nu när jag pluggar.

– Om jag hade kunnat så skulle jag ha köpt tillbaka min mamma. Men pengarna kommer att gå till något annat bra istället, jag lovar.

Läs mer om GrannyranPublicerad: 01 dec 2020