”Att många fick vinna samtidigt var väldigt kul”

Delad glädje är dubbel glädje, det är något som Agneta fick uppleva, då hon vann hundratusentals kronor – samtidigt som både sin farmor och pappa.

– Jag trodde inte det var sant, det var en väldigt härlig känsla.

Postkodlotteriet har sedan starten 2005 delat ut över 12 miljarder kronor till 61 välgörenhetsorganisationer som bland annat forskar om sjukdomar, barns rättigheter eller kämpar för miljön. Pengarna kommer från det överskott som lotteriets kunder bidrar till när de köper lotterna.

– När jag gick med i Postkodlotteriet var det mest en kul grej, men självklart tänkte jag på att jag faktiskt var med och bidrog till alla de här organisationerna, säger hon.

”Att jag vunnit var helt ofattbart”

För det var inte så lite pengar som hon vann en dag för ett par år sedan. När en kompis hörde av sig och frågade om Agneta också hade fått ett kort från Postkodlotteriet. Agneta rusade ut till brevlådan, och där låg minsann kortet från Drömcontainern – en vinst på fyra miljoner kronor som grannarna inom ett vinnande postnummer får dela på.

– Att jag faktiskt hade vunnit på mina lotter var helt ofattbart, och jag började direkt fundera på hur mycket pengar jag hade vunnit.

"Härlig känsla att vinna tillsammans"

En tid senare fick hon svaret, när hon fick gå upp på en scen och nervöst se när guldcontainern öppnades och visade den vinnande postkoden. En efter en fick de lyckliga grannarna sina vinstpengar.

– Den första som fick dra vann runt 60 000 kronor, men då viskade en som stod bredvid mig att ”du har ju två lotter”. Det var en jättetrevlig överraskning.

Ännu trevligare blev det eftersom både Agnetas pappa och farmor också stod på scenen som vinnare. Tillsammans tog de hem över 320 000 kronor, varav Agneta vann hälften.

– På scenen stod det både vänner, bekanta och grannar. Nere i publiken stod min syster och hennes familj och tittade på. Att så många fick vinna samtidigt var väldigt kul, det blev en härlig känsla.

Lyckliga vinnare

Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet delat ut över 32 miljoner vinster till många lyckliga vinnare runtom i Sverige.

Till ett vinstvärde av totalt 16,5 miljarder kronor.

Till 1,8 miljoner unika vinnare.

Totalt har det blivit över 1 300 lyckliga miljonärer.

Perioden 2005-2020

Fann en drömstrand under Thailandsresan

Efter vinsten unnade Agneta sig en drömresa till Thailand, där hon fick vara med om minnen för livet.

– Jag träffade en kille som var från Thailand men nu bodde i Italien. Han gav mig en rejäl sightseeing, det var helt underbart. Jag hade aldrig fått uppleva så mycket av landet utan hans guidning.

Särskilt minns hon en utflykt till en helt öde strand, som det krävdes en rejäl fysisk ansträngning för att nå.

– En dag när vi var ute och åkte med mopeden såg vi en vacker strand på botten av en klippa, så vi började klättra ner. Det var det värsta jag har gjort i hela mitt liv, och jag var så rädd. Men väl nere på stranden var det en fantastisk upplevelse. Sedan var klättringen upp igen nästan värre…

Förutom drömresan har hennes tre barn fått presenter, och hon har även unnat sig en och annan tatuering. Och de tre lotterna har hon fortfarande kvar.

– Eftersom Postkodlotteriets överskott går till välgörenhetsorganisationer känns det som en bra grej att stötta. Sedan är det inte direkt negativt att man vinner litegrann då och då, säger Agneta och ler.


Drömcontainern

Fem postnummer vinner under november var sin Drömcontainer, där varje container innehåller 4 miljoner.

2miljoner delas mellan alla lottköpare i det vinnande postnumret.

Ytterligare 2 miljoner delas mellan lottköparna i den vinnande postkoden.

Läs mer om Drömcontainern

Publicerad: 01 apr 2021