Tog hem storvinsten - dagar innan bröllopet

Farid och sambon var i full färd med att planera det kommande bröllopet.
Då fick de plötsligt en bröllopspresent utan dess like – när de vann i Postkodlotteriets Guldvinsten.
– Varje gång vi berättar historien blir vi påminda om hur galet det var, säger Farid.

I december 2021 sålde paret sitt hus och firade med en utlandsresa. Under semestern gick Farid från Norrköping ner på knä och friade. Planen var att gifta sig redan den kommande våren, så därför började de genast att planera ceremonin.

Något de inte hade räknat med var överraskningen från Postkodlotteriet som väntade i deras framtid. Ett år tidigare hade Farid köpt sin första Postkodlott, eftersom han och sambon uppskattar programmet ”Postkodmiljonären”.

– De visar inslag som handlar om hur överskottet från lottköparna används. Självklart vill man vinna något också, men att en del av ens pengar stöttar flera välgörenhetsorganisationer känns väldigt bra.

”Fattar fortfarande knappt vad som hände”

Lottköparna i Norrköping har sedan starten 2005 varit med och bidragit med nästan 150 miljoner kronor till de 59 organisationerna som får dela på Postkodlotteriets överskott varje år.

Farid hade – trots sin korta tid i Postkodlotteriet – redan vunnit mindre vinster och extralotter. Plötsligt i maj, endast 11 dagar innan vigseln, fick paret en tidig bröllopspresent. När Magdalena Forsberg dök upp utanför parets hus hade hon med sig en check på hela 357 726 kronor. Dessutom vann paret elbilen Volkswagen ID.4 till ett värde av 596 799 kronor.

– Vi fick en total chock och började gråta. Att vi just hade vunnit så mycket pengar – och en bil – gick inte in i hjärnan. Ibland stöter vi på vänner som vi inte träffar så ofta och får berätta historien igen. Varje gång vi gör det märker jag att vi fortfarande knappt fattat vad som egentligen hände, säger Farid med ett skratt.

”Många planer och drömmar att förverkliga”

En av de bästa upplevelserna kring vinsten var glädjen som paret kände från vänner och bekanta.

– Alla vi träffar tycker verkligen att vi förtjänar vinsten. Att överösas av så mycket kärlek och glädje är helt oförglömligt.

Nu är det nygifta paret i full färd med att renovera sitt drömhus, där de med sina fem barn får gott om utrymme att leva på.

– Vi har många planer och drömmar som vi ska förverkliga här, avslutar Farid.

Guldvinsten

Varje lördag har du chans att få dela på 2 miljoner med dina grannar.

1 miljon delas i ett vinnande postnummer.

Ytterligare 1 miljon delas i den vinnande postkoden.

En bil, lottas ut till en ensam vinnare.