Vann flera miljoner tack vare tips från kollegan

Under ett samtal på jobbet blev hon av en arbetskamrat peppad att gå med i Postkodlotteriet.
Nu är Camilla från Skurup nybliven mångmiljonär.

– Vi blev både chockade och överlyckliga, säger hon om vinstögonblicket.

Till vardags jobbar Camilla inom demensvården och studerar samtidigt till specialistundersköterska. För tio år sedan – under ett jobbpass – började hon prata om Postkodlotteriet med en kollega som själv hade lotter.

– Hon sa till mig att: ”Tänk om dina grannar vinner och så vinner inte du”. Efter det gick jag hem och köpte en lott.

Under de tio åren som passerat sedan diskussionen har Camilla flera gånger fått mindre vinster, så när döttrarna en dag ropade på mamma för att berätta om ännu en vinst tog hon det först med ro. Men efter att hon loggat in på Postkodlotteriets sajt gick pulsen i taket.

– Att Grannyran skulle landa hos oss hade jag aldrig kunnat tänka mig. Mina döttrar blev väldigt uppspelta men jag sa åt dem att inte ta ut något i förskott. Det kändes så overkligt att jag inte vågade tro på det, berättar Camilla.

”Alla grannar var både chockade och överlyckliga”

Några dagar senare stod hon på en stor scen tillsammans med sina närmaste grannar och tog emot en check på drygt 3,8 miljoner kronor. Då kom känslorna.

– Vi var i ett sådant rus på scenen. Att vi fick dela vinsten med grannarna var jättekul och alla var både chockade och överlyckliga.

Totalt var det tolv grannar inom Camillas postnummer som vann tillsammans. Hemma på gatan har det av förståeliga skäl varit ovanligt god stämning. Även bland grannarna som hade sagt upp sina Postkodlotter innan vinsten.

– Det kanske var lite retligt för dem att de hade sagt upp sina Postkodlotter innan det här hände, men trots det har vi inte sett några sura miner överhuvudtaget. Alla har bara varit så himla glada för vår skull.

Så gick det för vännen som tipsade

Nu kommer Camilla och familjen att betala av på huslånet, sedan vill hon skapa nya minnen ihop med hela familjen.

– Mina barn börjar bli så gamla nu att det är svårt att lyckas samla alla på en och samma gång, men om man kan locka med en resa så skulle det betyda jättemycket för mig.

Och hur gick det då för vännen som tipsade Camilla om att gå med i Postkodlotteriet?

Hon hade sagt upp sina två Postkodlotter för fyra år sedan…

– Men jag träffade henne nyligen och hon var jätteglad för min skull. Nu har de skaffat två Postkodlotter igen.

Grannyran

Tre gånger om året delas Grannyran ut. Det är då du har chans att bli mångmiljonär, när de riktigt höga vinstsummorna delas ut.

Ett vinnande postnummer dras, och alla som har lott får vara med och dela på hälften av den totala vinstsumman.

I postnumret dras dessutom en vinnande postkod där du har chans till ytterligare vinst. Har du turen att bo i postkoden får du också vara med och dela på den andra hälften av den totala vinstsumman.

Läs mer om Grannyran