Enchiladas med grönkål
Vegetariska enchiladas fyllda med majs, grönkål, tomat och svarta bönor. Toppa med ost och gratinera. Så gott!
Tillagningstid: 35 min | Ugnstemperatur: 200º | 4 portioner
Ingredienser
- 200 g grönkål, strimlad
- 2 tomater, tärnade
- 300 g majskorn
- 400 g svarta bönor, sköljda (bruttovikt)
- 2 msk neutral olja
- 1 taco kryddmix (36 g)
- 1 dl vatten
- 320 g tortillabröd (8 stycken)
- 3 dl riven ost
Till servering
- 3 dl gräddfil
- 230 g tacosås
- 1 kruka koriander
- 1 lime, i klyftor
- 1 röd chili, skivad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek grönkål, tomater, majs och bönor i olja tills grönkålen mjuknat. Tillsätt kryddmix och vatten och låt puttra 5 min.
- Fördela blandningen på tortillabröden. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnsform och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med gräddfil, tacosås, koriander, limeklyftor och chili.
Se vinstutdelarnas favoritrecept
Källa recept: Coop.se