Enchiladas med grönkål

Vegetariska enchiladas fyllda med majs, grönkål, tomat och svarta bönor. Toppa med ost och gratinera. Så gott!

Tillagningstid: 35 min | Ugnstemperatur: 200º | 4 portioner


Ingredienser

  • 200 g grönkål, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 300 g majskorn
  • 400 g svarta bönor, sköljda (bruttovikt)
  • 2 msk neutral olja
  • 1 taco kryddmix (36 g)
  • 1 dl vatten
  • 320 g tortillabröd (8 stycken)
  • 3 dl riven ost

Till servering

  • 3 dl gräddfil
  • 230 g tacosås
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 röd chili, skivad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Stek grönkål, tomater, majs och bönor i olja tills grönkålen mjuknat. Tillsätt kryddmix och vatten och låt puttra 5 min.

  3. Fördela blandningen på tortillabröden. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnsform och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med gräddfil, tacosås, koriander, limeklyftor och chili.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade