Enchiladas med grönkål

Vegetariska enchiladas fyllda med majs, grönkål, tomat och svarta bönor. Toppa med ost och gratinera. Så gott!

Tillagningstid: 35 min | Ugnstemperatur: 200º | 4 portioner


Ingredienser

  • 200 g grönkål, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 300 g majskorn
  • 400 g svarta bönor, sköljda (bruttovikt)
  • 2 msk neutral olja
  • 1 taco kryddmix (36 g)
  • 1 dl vatten
  • 320 g tortillabröd (8 stycken)
  • 3 dl riven ost

Till servering

  • 3 dl gräddfil
  • 230 g tacosås
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 röd chili, skivad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Stek grönkål, tomater, majs och bönor i olja tills grönkålen mjuknat. Tillsätt kryddmix och vatten och låt puttra 5 min.

  3. Fördela blandningen på tortillabröden. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnsform och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med gräddfil, tacosås, koriander, limeklyftor och chili.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se