Ramen

Vegansk ramenbuljong med nudlar och mycket smak som toppas med stekt portabello, grönkål, mango och böngroddar.

Tillagningstid: ca 40 min | 4 personer


Ingredienser

  • 12 dl vatten
  • 1 dl rostad lök
  • 0.5 dl sesamfrön, torrostade
  • 100 g böngroddar
  • 1 mango, tärnad
  • 50 g färsk grönkål, strimlad
  • 2 msk neutral olja
  • 300 g portabellosvamp
  • 1 lime, i klyftor
  • 200 g nudlar, t ex udonnudlar
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 röd chili, ev urkärnad och tunt skuren
  • 1 vitlöksklyfta, i tunna skivor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 dl majonnäs

Gör så här

  1. Häll vatten i en kastrull och smula ner buljongtärningar. Tillsätt ingefära, vitlök, chili, mynta, soja, socker och sesamolja i kastrullen. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme under lock ca 10 min.
  2. Lägg i nudlarna och koka ytterligare ca 4 min eller enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skär svampen i 1 cm breda skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen på medelhög värme tills den får lite färg, ca 2 min per sida.
  4. Lägg upp buljongen och nudlarna i fyra skålar. Fördela svamp, grönkål, mango och böngroddar på soppan. Strö över sesamfrön och rostad lök. Servera med limeklyftor och en klick majonnäs.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se