Ramen

Vegansk ramenbuljong med nudlar och mycket smak som toppas med stekt portabello, grönkål, mango och böngroddar.

Tillagningstid: ca 40 min | 4 personer


Ingredienser

  • 12 dl vatten
  • 1 dl rostad lök
  • 0.5 dl sesamfrön, torrostade
  • 100 g böngroddar
  • 1 mango, tärnad
  • 50 g färsk grönkål, strimlad
  • 2 msk neutral olja
  • 300 g portabellosvamp
  • 1 lime, i klyftor
  • 200 g nudlar, t ex udonnudlar
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 röd chili, ev urkärnad och tunt skuren
  • 1 vitlöksklyfta, i tunna skivor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 dl majonnäs

Gör så här

  1. Häll vatten i en kastrull och smula ner buljongtärningar. Tillsätt ingefära, vitlök, chili, mynta, soja, socker och sesamolja i kastrullen. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme under lock ca 10 min.
  2. Lägg i nudlarna och koka ytterligare ca 4 min eller enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skär svampen i 1 cm breda skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen på medelhög värme tills den får lite färg, ca 2 min per sida.
  4. Lägg upp buljongen och nudlarna i fyra skålar. Fördela svamp, grönkål, mango och böngroddar på soppan. Strö över sesamfrön och rostad lök. Servera med limeklyftor och en klick majonnäs.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade