Ramen
Vegansk ramenbuljong med nudlar och mycket smak som toppas med stekt portabello, grönkål, mango och böngroddar.
Tillagningstid: ca 40 min | 4 personer
Ingredienser
- 12 dl vatten
- 1 dl rostad lök
- 0.5 dl sesamfrön, torrostade
- 100 g böngroddar
- 1 mango, tärnad
- 50 g färsk grönkål, strimlad
- 2 msk neutral olja
- 300 g portabellosvamp
- 1 lime, i klyftor
- 200 g nudlar, t ex udonnudlar
- 1 msk strösocker
- 2 msk japansk soja
- 0.5 kruka färsk mynta
- 1 röd chili, ev urkärnad och tunt skuren
- 1 vitlöksklyfta, i tunna skivor
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 tsk sesamolja
- 2 dl majonnäs
Gör så här
- Häll vatten i en kastrull och smula ner buljongtärningar. Tillsätt ingefära, vitlök, chili, mynta, soja, socker och sesamolja i kastrullen. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme under lock ca 10 min.
- Lägg i nudlarna och koka ytterligare ca 4 min eller enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär svampen i 1 cm breda skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen på medelhög värme tills den får lite färg, ca 2 min per sida.
- Lägg upp buljongen och nudlarna i fyra skålar. Fördela svamp, grönkål, mango och böngroddar på soppan. Strö över sesamfrön och rostad lök. Servera med limeklyftor och en klick majonnäs.
Se vinstutdelarnas favoritrecept
Källa recept: Coop.se