Spenatlasagne med chèvre och soltorkad tomat
Krämig och smakrik vegolasagne med spenat, soltorkade tomater, chèvre, crème fraiche och ost.
Tillagningstid: 45 min | Ugnstemperatur: 200º| 4 personer
Ingredienser
- 400 g fryst bladspenat
- 1 tsk salt
- 180 g chèvre
- 200 g strimlade marinerade soltorkade tomater, avrunna
- 3 dl crème fraiche
- 2 dl vatten
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 tsk torkad timjan eller oregano
- 0.5 tsk svartpeppar
- lasagneplattor, 9 stycken (ej färska)
- 1 dl riven ost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten och krama lätt ut överflödig vätska. Salta.
- Smula ner chèvren i en bunke och tillsätt soltorkade tomater, crème fraiche, vatten, vitlök, timjan och peppar. Mixa grovt med en stavmixer.
- Varva lasagneplattor, sås och spenat. Avsluta med sås och toppa med riven ost.
- Tillaga mitt i ugnen cirka 35 minuter. Servera gärna med en tomatsallad.
Se vinstutdelarnas favoritrecept
Källa recept: Coop.se