Spenatlasagne med chèvre och soltorkad tomat

Krämig och smakrik vegolasagne med spenat, soltorkade tomater, chèvre, crème fraiche och ost.

Tillagningstid: 45 min | Ugnstemperatur: 200º| 4 personer


Ingredienser

  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 tsk salt
  • 180 g chèvre
  • 200 g strimlade marinerade soltorkade tomater, avrunna
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad timjan eller oregano
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • lasagneplattor, 9 stycken (ej färska)
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten och krama lätt ut överflödig vätska. Salta.
  2. Smula ner chèvren i en bunke och tillsätt soltorkade tomater, crème fraiche, vatten, vitlök, timjan och peppar. Mixa grovt med en stavmixer.
  3. Varva lasagneplattor, sås och spenat. Avsluta med sås och toppa med riven ost.
  4. Tillaga mitt i ugnen cirka 35 minuter. Servera gärna med en tomatsallad.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se