Tomatris med raita

Matigt och smakrikt ris som blandas med lök, tomater, blomkål, zucchini och spenat. Smaksätt med curry. Serveras med en gurkraita. Perfekt vardagsmiddag.

Tillagningstid: 30 min | 4 portioner


Ingredienser

  • 500 g tomater
  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk curry
  • neutral olja, till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl ris
  • 3 dl vatten
  • 1 litet blomkålshuvud, i buketter
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 zucchini, tärnad
  • 70 g babyspenat
  • salt

Raita

  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 0.5 rödlök, hackad
  • 1 dl hackad koriander eller mynta
  • 0.5 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tärna tomaterna. Stek lök, vitlök och curry i olja i en kastrull tills löken mjuknat.

  2. Tillsätt tomatpuré och tomater och stek ytterligare några min. Tillsätt riset och häll på vattnet. Sjud under lock tills riset är färdigkokt, ca 15 min.

  3. Stek blomkål, paprika och zucchini i olja i 5 min. Vänd ner grönsaker och spenat i riset och smaka av med salt.

  4. Blanda ingredienserna till raitan, smaka av med salt och peppar. Servera tomatriset med raitan.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se