Tomatris med raita
Matigt och smakrikt ris som blandas med lök, tomater, blomkål, zucchini och spenat. Smaksätt med curry. Serveras med en gurkraita. Perfekt vardagsmiddag.
Tillagningstid: 30 min | 4 portioner
Ingredienser
- 500 g tomater
- 2 gula lökar, tunt skivade
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 2 msk curry
- neutral olja, till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl ris
- 3 dl vatten
- 1 litet blomkålshuvud, i buketter
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 zucchini, tärnad
- 70 g babyspenat
- salt
Raita
- 3 dl yoghurt 10%
- 0.5 gurka, tärnad
- 0.5 rödlök, hackad
- 1 dl hackad koriander eller mynta
- 0.5 tsk spiskummin
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Tärna tomaterna. Stek lök, vitlök och curry i olja i en kastrull tills löken mjuknat.
- Tillsätt tomatpuré och tomater och stek ytterligare några min. Tillsätt riset och häll på vattnet. Sjud under lock tills riset är färdigkokt, ca 15 min.
- Stek blomkål, paprika och zucchini i olja i 5 min. Vänd ner grönsaker och spenat i riset och smaka av med salt.
- Blanda ingredienserna till raitan, smaka av med salt och peppar. Servera tomatriset med raitan.
Se vinstutdelarnas favoritrecept
Källa recept: Coop.se