”När jag ser en bild på någon som är snyggare börjar jag må dåligt”

BRIS är en barnrättsorganisation som finns för att barns röster ska bli hörda, lyssnade på och respekterade. En av de som hört av sig till BRIS skriver så här:

”Jag vill sluta jämföra mig med andra och få bättre självförtroende. När jag ser en bild på någon som är snyggare börjar jag må dåligt. Det känns som att även om jag är bra så kommer det alltid att finnas någon bättre.”

Jonas Söderlund, kurator på BRIS, berättar:

– Vi som jobbar på BRIS stödenhet, vi kuratorer, vi finns här för att de problem, de bekymmer och de funderingar som barn sitter med i dag i Sverige, ska man kunna vända sig till en bra vuxen med. Problem som man har inom sig själv; tankar, känslor, funderingar, men också problem som kan sitta utanför en själv; relationer till kompisar, till familjen, till skolan, till uppgifter, press och stress. Alla de frågorna tar vi på allvar när barn hör av sig till BRIS.

– De som hör av sig till BRIS får uppleva att problemet som de har kan minska lite, man kan få känna lite hopp. Och känna att livet kan bli bättre, att det finns bra vuxna som man kan vända sig till, som lyssnar på en.

BRIS är en av organisationerna som får ta del av överskottet från Postkodlotteriet. Sedan 2007 har BRIS fått ta emot 173 miljoner kronor, tack vare alla som har eller har haft en lott.

Läs mer om organisationen