Tilde Fröling och Joakim Nätterqvist tävlar i specialavsnitt av Postkodmiljonären, alla pengar går oavgjort direkt till Cancerfonden.

Tilde och Joakim för Cancerfonden

Skådespelarna Tilde Fröling och Joakim Nätterqvist tävlar tillsammans i en specialversion av Postkodmiljonären. Alla pengar de lyckas få ihop går till Cancerfonden.

Cancerfondens mål är att färre ska drabbas och att fler ska överleva cancer. För att nå dit arbetar de med att finansiera forskning, kunskapsspridning och påverkansarbete. Organisationen får inget statligt stöd utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag.

Sedan 2008 är Cancerfonden en av de organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet, och de har hittills fått ta emot 357 miljoner kronor – tack vare alla som har eller har haft en lott.

Tilde Fröling tävlar i Postkodmiljonären och vinsten går oavgjort till Cancerfonden.

"Det var roligt att vara med i Postkodmiljonären! Men gud vilken ansträngning, ha, ha!"

- Tilde Fröling

Några frågor till Tilde Fröling

Har du erfarenhet av cancer på nära håll?

– Ja, tyvärr… Min morfar gick bort i cancer. Min mamma har haft cancer. Min mormor fick en tumör. Och så har jag några vänner som har drabbats, både äldre och även yngre, i min egen ålder. Det blir fler och fler i min närhet som drabbas. Jag vet inte om det är för att jag blir äldre och mer medveten eller om det faktiskt är så att fler drabbas. Det är hemskt.

Hade du och din morfar en speciell relation?

Min morfar och jag stod varandra väldigt nära. Jag var tjugo år då och inte riktigt medveten om vilken djävulskt förgörande sjukdom cancer är. Det gick fort. Det tog kanske tre månader. Det var en aggressiv form av cancer. Den förlusten var jäkligt jobbig för mig. Det är hemskt att se någon man älskar och avgudar bara försvinna bort.

Vad tänkte du när du fick frågan om att tävla för Cancerfonden i Postkodmiljonären?

– Jag älskar Postkodmiljonären, det är mitt favoritprogram! Så när jag fick frågan om att vara med i programmet och tävla för Cancerfonden tvekade jag inte. Det var så kul att vara med! Men gud vilken ansträngning! Ha, ha! Det är mycket svårare än när man sitter hemma i soffan. Det var roligt att få göra det här ihop med Joakim. (Tilde och Joakim har skådespelat ihop i musikalen Robin Hood.)

Vad tänker du om Cancerfonden?

– Man ska veta att de verkligen, verkligen gör skillnad. Att de räddar liv.

Läs mer om Tilde


Tävlande

De två deltagare som tävlar i programmet är:

Joakim Nätterqvist

Joakim Nätterqvist är skådespelare, kanske mest känd från rollen som tempelriddaren Arn. Han är också en av grundarna till Actors Studio Stockholm där han arbetar som lärare. Joakim har flera vänner som drabbats av cancer.

Tilde Fröling

Tilde Fröling är skådespelare, programledare och fotomodell. Hon har bland annat jobbat tillsammans Joakim Nätterqvist i musikalen Robin Hood. Tilde har flera i sin närhet som drabbats av cancer, både familj och vänner.


Se klipp från programmet