Erik och Hanna tävlar för Plan

I en specialversion av Postkodmiljonären tävlar influencern Hanapee (Hanna Persson) tillsammans med skådespelaren Erik Jerka Johansson. Pengarna de vinner går till välgörenhetsorganisationen Plan International Sverige.

Över hela världen kämpar de för barns rättigheter. Plan International har verksamhet i 75 länder och arbetar för att alla barn ska få en trygg uppväxt med samma tillgång till utbildning, hälsovård och skydd mot våld. De arbetar på uppdrag av barn och utgår alltid från deras behov. Organisationen har ett särskilt fokus på jämställdhet och flickors rättigheter – eftersom flickor hör till de mest diskriminerade grupperna i världen. Allt deras arbete utgår från FN:s barnkonvention.

Sedan 2009 är Plan International Sverige en av de organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet, och de har hittills fått ta emot 249 miljoner kronor – tack vare alla som har eller har haft en lott.

"Jag är månadsgivare i Plan International och har varit det ett bra tag, det känns oerhört viktigt det här."

 

- Erik Johansson

Några frågor till Erik Jerka Johansson

Hur länge har du varit månadsgivare i Plan och hur kommer det sig att du blev det?

– Typ 10 år. Jag blev stannad på stan av en volontär och tyckte det kändes väldigt rätt och viktigt.

Vad har du för tankar om organisationen?

– Jag var medlem i Plan redan innan jag fick en dotter, men på något sätt så blir det ännu tydligare nu när jag har henne, hur viktigt det är. Flickor världen över måste få bättre förutsättningar att leva, gå i skolan och inte giftas bort eller utsättas för trafficking. Här gör Plan ett superjobb!

Hur kommer det sig att du valde att tävla för Plan?

– Det var Hannapee som fick med mig och jag tvekade inte en sekund.

Läs mer om Erik Jerka Johansson


Tävlande

De två deltagare som ska tävla i programmet är:

Hanna Persson

Hanna ”Hannapee” Persson är producent, programledare och skribent. Hon har bland annat gjort tv-programmet Hanna badar med en kändis och poddarna HannaPee’s otroliga podcast och Gott Folk. Och så är hon ambassadör för Plan International.

Erik Jerka Johansson

Erik Johansson är skådespelare, känd från bland annat Bonusfamiljen, Sthlm, Bert och Himlen är oskyldigt blå. Han brinner för Plan International och flickors rättigheter och är månadsgivare sedan cirka tio år tillbaka.


Se klipp från programmet